<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in België

Ad limina-bezoek Belgische bisschoppen opnieuw doorgeschoven

Selinde van Dijk-Kroesbergen 26 september 2022
image
Opnieuw moeten de Belgische bisschoppen wachten totdat ze gezamenlijk voet op Vaticaanse bodem mogen zetten in het kader van een ad limina-bezoek. Foto: Kerknet

Het al eerder uitgestelde ad limina-bezoek dat de Belgische bisschoppen deze week zouden afleggen, is op verzoek van het Vaticaan opnieuw uitgesteld. Het bezoek aan Rome staat nu voor eind november gepland.

Woordvoerder Geert de Kerpel bevestigt vandaag dat de Belgische bisschoppen van 21 tot en met 26 november het Vaticaan zullen bezoeken.

Doorschuiven

In februari werd nog bekend gemaakt dat het bezoek in die maand vanwege de coronapandemie naar de laatste week van september zou doorschuiven.

De Kerpel zegt dat deze data “al enkele maanden geleden op verzoek van het Vaticaan” zijn verschoven. “Het paste de Vaticaanse autoriteiten beter”, zegt hij.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Op de vraag of er een reden is waarom dit uitstel niet bekend is gemaakt, antwoordt de woordvoerder dat “de datumwijziging zeker is gecommuniceerd”, maar, zo vervolgt hij “blijkbaar niet op Kerknet.be is geplaatst”. Dat is de website van de Kerk in Vlaanderen.

Nederlandse bisschoppen

De Nederlandse bisschoppen gaan nu hun Belgische collega’s voor. Zij zullen van 7 tot en met 12 november een ad limina-bezoek aan het Vaticaan brengen. Dit bezoek werd ook tot twee keer toe uitgesteld. Hun laatste bezoek aan Rome vond in 2013 plaats. De Belgen moesten nog langer wachten. Hun laatste ad limina-bezoek van de was in 2010.

Programma

Naast een bezoek aan de graven van Petrus en Paulus staan er doorgaans ook ontmoetingen met de paus en verschillende afdelingen van de Romeinse Curie op het programma.

https://www.kn.nl/donaties/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.