<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Nuntiatuur Den Haag opent condoleanceregister voor emeritus-paus Benedictus

Luuk van den Einden 2 januari 2023
image
Op de apostolische nuntiatuur in Den Haag kunnen mensen vanaf woensdag een condoleanceregister voor emeritus-paus Benedictus XVI ondertekenen. Foto: Wikimedia Commons

Wie het condoleanceregister voor de zaterdag overleden emeritus-paus Benedictus XVI wil tekenen, is vanaf woensdag welkom op de apostolische nuntiatuur in Den Haag.

Van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 januari zal de apostolische nuntiatuur in de hofstad dagelijks geopend zijn voor gelovigen die het register voor de overleden emeritus-paus willen tekenen. Ook is het mogelijk om een condoleance per e-mail aan te leveren.

‘Met grote droefenis’

Nuntius Paul Tschang In-Nam, die inmiddels een maand als de officiële vertegenwoordiger van de paus in Nederland fungeert, heeft dat op de dag van het overlijden van Benedictus aan de bisschoppen laten weten.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Daarbij gaf hij ook aan het overlijden van de voormalige paus “met grote droefenis en diepe dankbaarheid voor de buitengewone verdiensten voor onze Kerk” vernomen te hebben.

De nuntiatuur is vanaf woensdag dagelijks tussen 10:00 en 13:00 en tussen 14:00 en 16:00 open voor ondertekenaars. Het adres is Carnegielaan 5 in Den Haag. Condoleances kunnen ook per e-mail ingezonden worden.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.