<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

‘Ook geloven op maandag’: Groningse bisschop Ron van den Hout wijdt twee diakens

Selinde van Dijk-Kroesbergen 5 mei 2022
image
Foto: cathopic.com - ArqTI

Bisschop Ron van den Hout van Groningen-Leeuwarden heeft afgelopen zaterdag een diaconaal werker en een aalmoezenier tot permanent diaken gewijd. De feestelijke Eucharistieviering vond in de Groningse Sint-Jozefkathedraal plaats.

Niek Nijhuis begon in 2006 als pastoraal werker in Hengelo. Negen jaar later ging hij als aalmoezenier bij de Luchtmobiele Brigade in Assen werken. Hij ging hiermee op vredesmissies naar onder andere Mali. Voor legeroefeningen in NAVO-verband zat hij in Oost-Europese landen. Sinds 2020 werkt Nijhuis voor de landmachtstaf in Utrecht.

Nijhuis ziet de diakenwijding als een verdieping van zijn geestelijke roeping. “Het verlangen mij sterker met de Heer en de Kerk te verbinden bestond al bij mijn priesteropleiding”, zegt de kersverse diaken in het bisdomblad Spreek!. Hij zal de bisschop en de parochies graag waar nodig ondersteunen, voegt hij eraan toe.

Geloven op maandag

Kees van Kordelaar werkt sinds 2012 binnen het bisdom Groningen-Leeuwarden als diaconaal werker in de parochie Zalige Titus Brandsma in Bolsward en omstreken. Hij is de initiatiefnemer van verschillende sociale projecten, zoals een tweedehands kleding-bus en het inloopcentrum Huis van Compassie in Bolsward.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Deze initiatieven volgen uit zijn idee dat je geloven niet alleen op zondag in de kerk doet. “Willen we het als Kerk redden dan moeten we naar buiten gaan. Voor elkaar zorgen binnen de gemeenschap en waar het kan naar buiten om de blijde boodschap te laten zien. Geloven op maandag. Niet zozeer om te evangeliseren maar om te laten zien dat we uit Zijn naam goede dingen doen en present zijn om bij te dragen aan een goede samenleving”, zegt hij in het bisdomblad.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.