<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kerk vraagt hulp slachtoffers overstroming Colombia

KN Redactie 4 april 2017
image
Bewoners van Mocoa verzamelen wat nog bruikbaar is uit hun verwoeste huizen. (Foto: AP)

De bisschop van het door overstroming getroffen Mocoa in Colombia, heeft een oproep gedaan om hulp en gebed voor de slachtoffers.

In de vroege ochtend van 1 april overstroomden drie rivieren die door het stadje Colombia stromen na dagen van hevige regenval. Minstens 254 mensen kwamen om, honderden raakten gewond en tientallen worden nog vermist.

Oproep

Bisschop Luis Maldonado van Mocoa-Sibundoy plaatste op de website van de bisschoppenconferentie een oproep om hulp, vooral water, voedsel, dekens en matrassen.
Zijn collega’s vragen daarnaast om gebed voor de overledenen en degenen die geliefden, huis en haard zijn kwijtgeraakt. Er is ad hoc een kerkelijke commissie gevormd voor de zorg voor de slachtoffers.

Omdat ook de wegen in het gebied zijn geblokkeerd is hulpverlening alleen via de lucht mogelijk.

Paus bidt voor slachtoffers

Afgelopen zondag zei paus Franciscus tijdens zijn angelustoespraak diep geschokt te zijn door de tragedie. “Ik bid voor de slachtoffers en verzeker jullie van mijn nabijheid voor degenen die de dood betreuren van hun geliefden en ik dank al degenen die zich inzetten om verlichting te brengen”, aldus de paus. (KN/CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.