fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Lizzy’s grote wens gaat in vervulling: de paus zien

KN Redactie 6 april 2016
image

De Amerikaanse Lizzy Myers (5) wordt langzaam blind. Voordat dit gebeurt, wilde ze heel graag nog één iemand ontmoeten: de paus. Die wens ging vandaag in vervulling.

Nadat de ouders van Lizzy Myers erachter kwamen dat hun dochtertje langzaam blind zal worden, maakten zij een visual bucket list voor haar, een lijst met dingen en personen die Lizzy nog wil zien voordat ze haar zicht verliest. Bovenaan de lijst: paus Franciscus.

Doof en blind

De kleine Lizzy heeft het syndroom van Usher, type 2, waardoor zij haar gehoor al heeft verloren en ze binnen een paar jaar ook blind zal worden. Ouders Steve en Christine willen hun dochtertje daarom nog zoveel mogelijk dingen laten zien nu het nog kan.

Naar Rome

Een lokale krant schreef over het jonge meisje en als snel werd het verhaal wereldwijd opgepikt door de media. Ook Tuncay Eminoglu, algemeen manager van Turkish Airlines, las haar verhaal en was er zo door geraakt, dat hij Lizzy en haar ouders een retourticket aanbod voor een bestemming naar keuze.

Haar ouders kozen uiteindelijk voor Rome, omdat ze beide katholiek zijn, Christine van Italiaanse afkomst is en Lizzy veel van kunst houdt. “Lizzy is dol op kunst en grote gebouwen, dus we dachten dat Rome perfect zou zijn met alle standbeelden en kunst en historische gebouwen”, zegt haar vader.

Lange man met wit haar

Toen Lizzy hoorde dat ze naar Rome zou gaan, liet ze weten dat ze minstens een keer de paus wilde ontmoeten. Volgens vader Steve noemt ze Franciscus “de lange man met het witte haar en de witte hoed” en wilde ze hem heel graag “een knuffel” geven.

Lang was onzeker of dat ook ging gebeuren, maar twee weken geleden liet het Vaticaan aan Lizzy’s ouders weten dat de zo gewenste ontmoeting door kon gaan. “Dat was geweldig”, zegt Steve.

Vliegtuig gemist

Vorig week woensdag zou het zover zijn, aan het einde van de algemene audiëntie. Omdat de familie echter een aansluitende vlucht in de VS miste, konden Lizzy en haar ouders niet op tijd in Rome zijn.

Vandaag ontmoette paus Franciscus het gezin echter alsnog, na afloop van de audiëntie. Lizzy ontving van hem de zegen. De grote wens van het meisje ging daarmee alsnog in vervulling. (KN/People)