fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Bisdom Roermond krijgt er vijf Indiase priesters bij

Selinde van Dijk-Kroesbergen 17 april 2023
image
Vier Indiase mannen werden donderdag 13 april in India tot priester gewijd. Dinsdag zal er een vijfde priesterwijding plaatsvinden. De aankomende jaren zullen al deze nieuwe priesters in het bisdom Roermond aan de slag gaan. Foto: Bisdom Roermond

Maar liefst vijf nieuwe Indiase priesters zullen met ingang van 7 mei het bisdom van Roermond versterken. Vier van hen zijn donderdag 13 april in hun vaderland tot priester gewijd. Een vijfde zal dinsdag het sacrament ontvangen.

Ze hebben allemaal hun priesteropleiding aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade gevolgd en zullen de aankomende jaren in Limburg aan de slag gaan.

In India en Nederland

De priesterwijdingen van Joy Antony Raju, Vincent Kumar, Rohit Vincent en Jijomon Oonattu Joy vonden plaats in hun thuisbisdommen Trivandrum en Cochin in India. Morgen zal Vijay Pratap Nallipogu in Cuddapah de priesterwijding ontvangen.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Komende week zullen de vijf neomisten naar Nederland terugkeren. Hun eerste Mis zullen ze opdragen in de parochies waar ze als kapelaan werkten.

In juni staan er weer twee priesterwijdingen gepland. Dit keer zullen in de kathedraal in Roermond twee nieuwe priesters worden gewijd.