<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Bisdom Roermond krijgt nieuwe vicaris-generaal

Peter Doorakkers 21 mei 2021
image
Pastoor Harry Quaedvlieg treedt op 1 juli aan als vicaris-generaal van het bisdom Roermond. Foto: John Peters - Bisdom Roermond

Het bisdom Roermond krijgt een nieuwe vicaris-generaal. Bisschop Harrie Smeets benoemde Harry Quaedvlieg (1969) tot opvolger van mgr. René Maessen, die met emeritaat gaat, meldt het bisdom op zijn website. Quaedvlieg treedt per 1 juli aan.

Als vicaris-generaal wordt Quaedvlieg de ‘nummer 2’ in het bestuur van het bisdom. In een aantal gevallen zal hij ook optreden als Smeets’ plaatsvervanger.

Quaedvlieg krijgt verschillende portefeuilles. De belangrijkste zijn het algemeen bestuur van het bisdom, het benoemen van priesters en bestuurders van parochies en dekenaten, en het beleid rond de herstructurering van parochies.

Ridderorde Heilig Graf

Harry Quaedvlieg werd in 1969 in Sittard geboren. Hij studeerde aan het seminarie Rolduc en werd in 1994 tot priester gewijd. Daarna studeerde hij in Rome, werkte in verschillende parochies en doceerde aan Rolduc. Momenteel is hij pastoor in Geleen.

Naast zijn taken in de parochie is Quaedvlieg betrokken bij bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim en de ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem. Ook is hij verbonden aan de beweging van de Neocatechumenale Weg.

Lid kathedraal kapittel

Eind 2020 benoemde mgr. Smeets hem tot lid van het kathedraal kapittel van Roermond, het belangrijkste adviesorgaan van de bisschop. Onlangs werd hij daar geïnstalleerd.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.