<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Twee nieuwe leden in adviescollege bisdom Roermond

KN Redactie 20 oktober 2020
image
De nieuwe kanunniken Peter van der Horst en Harry Quaedvlieg Foto: Bisdom Roermond

De priesters Peter van der Horst en Harry Quaedvlieg zijn door bisschop Harrie Smeets benoemd tot kanunnik van het Kathedraal Kapittel van het bisdom Roermond. Zij maken daarmee deel uit van het belangrijkste adviesorgaan binnen het bisdom, en worden geraadpleegd door de bisschop bij belangrijke beleidsbesluiten.

Het Kathedraal Kapittel van het bisdom Roermond bestaat nu uit tien leden. De afgelopen jaren waren enkele vacatures ontstaan. Enkele kanunniken bereikten de emeritaatsleeftijd van 75 jaar; één kanunnik – Harrie Smeets zelf – werd bisschop.

Ruime ervaring

Beide nieuwe kanunniken hebben geruime ervaring als parochiepriester. Peter van der Horst (1951) werd in 1980 tot priester gewijd en werkt sinds 1990 in de regio Helden-Panningen als pastoor van diverse parochies.

Pastoor Harry Quaedvlieg (1969) werd in 1994 tot priester gewijd en werkt sinds 2003 in het parochiepastoraat in Geleen. Ook is hij docent op het grootseminarie Rolduc in Kerkrade.

Officiële installatie

De twee nieuwe kanunniken worden later dit jaar officieel geïnstalleerd, zo meldt het Bisdom Roermond.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.