fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Gebedswake en Mis voor omgekomen brandweermannen uit Heusden-Zolder

KN Redactie 16 augustus 2019
image

Voor de twee brandweermannen die maandag omkwamen bij een brand in het Vlaamse Beringen, worden vandaag een gebedswake en een Mis gehouden. Dit heeft het bisdom Hasselt bekend gemaakt.

De mannen kwamen in de nacht van zondag op maandag om bij een brand in een leegstaand pand. De brand zou bijna geblust zijn, toen de mannen door een onverwachte oplaaiing van het vuur verrast werden. Vier andere brandweerlieden raakten hierbij gewond. De mannen laten elk een echtgenote en kinderen na.

Geldinzamelingsactie

De lokale gemeenschap reageerde aangedaan en zette verschillende geldinzamelingsacties op touw voor de nabestaanden. Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, spreekt zijn christelijk medeleven uit met de families van de twee overleden brandweermannen en de gemeenschappen van Beringen en Heusden-Zolder.

Gebedswake en Mis

Ook de geloofsgemeenschappen van Beringen en Heusden-Zolder zijn sterk geraakt door het tragische ongeval. Om hun medeleven aan de getroffen families te tonen, houdt diaken Ward Ceyssens, nauw betrokken bij het brandweerkorps, daarom vrijdagavond een kort gebedsmoment. De parochies willen zo mensen de kans geven op een biddende wijze om te gaan met de tragische gebeurtenis.

Daarna is er mogelijkheid tot condoleance in de brandweerkazerne en wordt er een Mis gevierd voor de omgekomen brandweermannen. De gebedswake begint om 18.00 in de Willibrorduskerk in Heusden.