<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Gebedswake en Mis voor omgekomen brandweermannen uit Heusden-Zolder

KN Redactie 16 augustus 2019
image

Voor de twee brandweermannen die maandag omkwamen bij een brand in het Vlaamse Beringen, worden vandaag een gebedswake en een Mis gehouden. Dit heeft het bisdom Hasselt bekend gemaakt.

De mannen kwamen in de nacht van zondag op maandag om bij een brand in een leegstaand pand. De brand zou bijna geblust zijn, toen de mannen door een onverwachte oplaaiing van het vuur verrast werden. Vier andere brandweerlieden raakten hierbij gewond. De mannen laten elk een echtgenote en kinderen na.

Geldinzamelingsactie

De lokale gemeenschap reageerde aangedaan en zette verschillende geldinzamelingsacties op touw voor de nabestaanden. Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, spreekt zijn christelijk medeleven uit met de families van de twee overleden brandweermannen en de gemeenschappen van Beringen en Heusden-Zolder.

Gebedswake en Mis

Ook de geloofsgemeenschappen van Beringen en Heusden-Zolder zijn sterk geraakt door het tragische ongeval. Om hun medeleven aan de getroffen families te tonen, houdt diaken Ward Ceyssens, nauw betrokken bij het brandweerkorps, daarom vrijdagavond een kort gebedsmoment. De parochies willen zo mensen de kans geven op een biddende wijze om te gaan met de tragische gebeurtenis.

Daarna is er mogelijkheid tot condoleance in de brandweerkazerne en wordt er een Mis gevierd voor de omgekomen brandweermannen. De gebedswake begint om 18.00 in de Willibrorduskerk in Heusden.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.