fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Het ‘gezicht van Rio’ wordt KN-columniste

KN Redactie 6 oktober 2018
image
Annemarie van Diepen wil in haar column in KN vooral schrijven over het gezin. "Dat is waar wij nu midden in zitten." (Foto: KN - Jan Peeters)

Sommige mensen kennen Annemarie Van Diepen-Scheerboom (26) wellicht nog als het ‘Nederlandse gezicht van Rio’, toen zij in het kader van de Wereldjongerendagen de paus mocht begroeten.

Inmiddels is zij getrouwd, heeft ze twee kinderen en geeft ze bijles in biologie. In de jubileumeditie van KN vindt u haar eerste column. Eerder schreef ze voor het jongerenmagazine Omega en ook schrijft ze voor de website De Bezieling.

“Mijn insteek voor mijn column in KN is vooral het gezin, want dat is waar wij nu midden in zitten. Maar ook wat jonge mensen bezighoudt. Het leuke van onderwijs is dat je veel meer ziet en hoort dan alleen de stof die je geeft. Je hebt een leuke interactie met je leerlingen en ik vind het bijzonder dat ik van dichtbij mag meemaken wat er in hun leven gebeurt.

“Het is mooi om daar bij te zijn, maar het zet mij ook wel aan het denken. Ik geef nu les aan leerlingen van 12 tot 19 jaar. Omdat ik een eindje moet fietsen, 9,1 kilometer om precies te zijn, heb ik ook de tijd om rustig na te denken over wat ik die dag heb meegekregen. Daar wil ik over schrijven. En natuurlijk over wat ik allemaal met deze twee kleine kinderen meemaak.”

> Lees de eerste column van Annemarie van Diepen in de jubileumeditie van Katholiek Nieuwsblad.