<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Kaarsjesactie brengt licht in Limburgse kerken tegen kanker

Luuk van den Einden 11 december 2023
image
In dertien kerken en kapellen in Limburg worden op 21 december kaarsjes aangestoken voor kankeronderzoek. De actie is een initiatief van het Kankerfonds Limburg en het bisdom Roermond. Foto: Jose Antonio Gallego Vázquez - Unsplash

Het Kankerfonds Limburg en het bisdom Roermond organiseren een actie waarbij mensen een kaarsje in een kerk kunnen laten opsteken voor mensen die steun kunnen gebruiken. De opbrengst van de actie gaat naar kankeronderzoek.

Onder de noemer ‘Brand een lichtje’ worden op donderdag 21 december verspreid over heel de provincie Limburg kaarsjes opgestoken voor mensen die met kanker te maken hebben. In ieder van de dertien dekenaten van het bisdom Roermond is een kerk of kapel uitgekozen waar kaarsen gebrand zullen worden.

Succesvolle actie

De lichtjesactie werd vorig jaar voor het eerst gehouden onder de titel ‘Voor wie brand jij een lichtje?’. De actie was volgens het bisdom een succes: honderden mensen hebben een kaars laten opsteken.

Zie de kaart voor de locaties waar kaarsjes worden opgestoken. Klik op een markeringspijltje voor meer informatie:

Daarom hebben het Kankerfonds Limburg en het bisdom opnieuw de handen ineengeslagen voor de actie. Via de website van de actie kunnen mensen een gift overmaken en aangeven voor wie ze een kaarsje willen opsteken. Op 21 december – de kortste dag van het jaar – worden de kaarsjes aangestoken.

Van levensbelang

De opbrengst van de actie gaat naar medisch-wetenschappelijk kankeronderzoek in het Universitair Medisch Centrum van Maastricht en andere ziekenhuizen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Volgens het Kankerfonds Limburg is meer onderzoek naar de ziekte nog altijd van levensbelang: dagelijks krijgen 340 mensen in Nederland te horen dat ze aan een vorm van kanker lijden.

Zie de website van de actie voor meer informatie. Bekijk hieronder ook de promotievideo:

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.