fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Nederlandse bisschoppen vormen online ‘gebedscirkel’

Selinde van Dijk-Kroesbergen 19 maart 2020
image
Foto: Patrick Fore - unsplash.com

De Nederlandse bisschoppen zijn zondag in een speciale uitzending op tv en internet te zien in een ‘gebedscirkel’: door de dag heen kan met de verschillende bisschoppen worden meegebeden.

De uitzending is een initiatief van omroep KRO-NCRV en de Nederlandse bisschoppenconferentie. Zij hopen daarmee de katholieken in Nederland een “signaal van hoop, troost en bemoediging” te geven, meldt rkkerk.nl.

Kardinaal Eijk viert tv-Mis

De gebedsketen begint in het aartsbisdom Utrecht. Kardinaal Wim Eijk is om 09.45 uur te zien in het Geloofsgesprek, waarna om 10.00 uur de Mis te volgen is die hij viert in de Sint-Lambertusbasiliek in Hengelo.

Vervolgens zal vanaf 12.00 uur ieder uur een bisschop voorgaan in gebed vanuit zijn eigen bisdom. De gebedsmomenten zijn te volgen via de website van KRO-NCRV.

De cirkel van gebed wordt afgesloten met een vesperviering geleid door de bisschop Gerard de Korte van Den Bosch, die vanaf 16.35 uur te zien is op NPO 2.

‘Biddend verbonden blijven’

Woordvoerster Anna Kruse van de bisschoppenconferentie zegt: “De bisschoppen roepen nu de publieke vieringen zijn afgelast in verband met het coronavirus, nadrukkelijk op om biddend met elkaar verbonden te blijven. Dit initiatief van KRO-NCRV draagt daar heel concreet aan bij. We hopen dat veel mensen op deze manier meevieren en meebidden komende zondag.”

Kijk hier voor het programma van de gebedsketen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.