<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Pater uit Boxtel bezweken aan coronavirus

KN Redactie 26 maart 2020
image
Pater Hans de Visser in 2013 Foto: Peter de Koning

Pater kapucijn Hans de Visser is gisterenmiddag overleden aan een besmetting met het coronavirus. Voor zover bekend is hij de eerste Nederlandse katholieke geestelijke die aan het virus bezweken is.

De Heilig Hart-parochie in Boxtel, waar De Visser deel uitmaakte van het pastoraal team, maakte het overlijden vandaag bekend op haar website.

‘Voorbeeld van naastenliefde’

“Een fijn mens, een echte christen en een warme persoonlijkheid met het hart op de goede plek. Altijd oprecht aandacht voor de medemens en een voorbeeld van naastenliefde. Hij toonde compassie met de parochianen en met alle mensen die hij ontmoette; hij was barmhartigheid”, aldus de verklaring van de parochie.

Pater Hans de Visser (1941) vervulde sinds 2005 allerlei pastorale taken in de Boxtelse parochie. Ook schreef hij tal van historische publicaties over deze Brabantse gemeente.

Intensive care

Hij werd afgelopen weekend opgenomen in het ziekenhuis en belandde al snel op de intensive care, waar hij woensdagmiddag overleed.

(Bronnen: Heilig Hartparochie Boxtel, Brabants Centrum)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.