<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Paulus Tilma tot priester gewijd in Utrecht

Sanne Gerrits 8 juni 2021
image
De pasgewijde Paulus Tilma met mgr. Woorts, zijn ouders en medepriesters, waaronder zijn broer Ignas rechtsachter. Foto: aartsbisdom Utrecht

Afgelopen zaterdag is Paulus Tilma in de Sint-Catharinakathedraal van Utrecht tot priester gewijd. Hulpbisschop Herman Woorts verving hierbij kardinaal Eijk, die enkele maanden rust houdt.

Dit meldt het aartsbisdom Utrecht. Tilma vierde zijn eerste Mis op 6 juni in Doetinchem, waar hij als priester zal gaan werken en eerder ook zijn stageperiode doorbracht.

In het spoor van Bonifatius

De wijding vond plaats op de gedachtenisdag van de heilige Bonifatius. Mgr. Woorts stond hier in zijn preek uitgebreid bij stil.

“De tijd waarin Bonifatius leefde en verkondigde en de Kerk diende, is een heel andere dan de onze, maar ook weer niet. Velen kennen Christus en zijn Evangelie niet en maken geen deel uit van die ene kudde die Heer wil. Jij, Paulus, wordt priester om als medewerker van de bisschop, samen met de andere priesters in het bijzonder van ons aartsbisdom Utrecht, in persona Christi de Heer present te stellen, in Woord en sacrament, vooral in het sacrament van de Eucharistie.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Creatieve invulling pastoraat

Onder de concelebranten was ook Tilma’s broer Ignas, priester van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Paulus Tilma is als jongste geboren in een katholiek gezin met zeven kinderen.

In Doetinchem maakte hij al indruk door zijn creatieve invulling van het pastoraat, schrijft de plaatselijke krant Oude Ijsselstreekvizier: “Zo maakte hij voor Kerstmis en Pasen filmpjes op YouTube en werkt hij aan een project voor jonge gezinnen. Ook schreef hij een ‘preeklied’ voor de carnavalsviering dat erg aansprak bij veel mensen.”

Tilma is de enige wijdeling in het aartsbisdom dit jaar.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.