<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Rotterdamse bisschop betuigt steun aan Erasmus MC na schietpartij

Selinde van Dijk-Kroesbergen 2 oktober 2023
image
Bisschop Hans van den Hende heeft per brief zijn medeleven uitgesproken met de slachtoffers en nabestaanden van de schietpartij die op 28 september in het Erasmus MC plaatsvond. Foto: bisdom Rotterdam

Bisschop Hans van den Hende stuurde vrijdag een brief aan de directie en medewerkers van het Erasmus Medisch Centrum. Hij wenst hen sterkte na de schietpartij die een dag eerder in een woning en in het ziekenhuis in Rotterdam plaatsvond.

Bij het schietincident kwamen een veertienjarig meisje, haar 39-jarige moeder en een man van 43 om het leven.

De politie heeft een verdachte opgepakt: Fouad L., een student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Schokkend geweld

“Uw gemeenschap van het Erasmus MC had gisteren plotseling te maken met schokkend geweld. Ik wil u persoonlijk sterkte wensen nu veel mensen in en rond het Erasmus MC overrompeld zijn door deze gewelddadige gebeurtenis”, schrijft de bisschop. “Ook de komende tijd zullen mensen die in het ziekenhuis werken of verblijven nog met angst en stress terugdenken aan het schietincident.”

https://www.kn.nl/donaties/

Enkele maanden geleden bezocht de bisschop nog het ziekenhuis. “Nog maar kortgeleden, op 30 mei, mocht ik een werkbezoek brengen aan uw ziekenhuis. Ik heb mensen ontmoet die met toewijding en passie voortdurend werken voor het welzijn van hun kwetsbare, zieke medemens en die bouwen aan de gemeenschap en werksfeer van het Erasmus MC. Van harte wens ik u en uw medewerkers in deze omstandigheden veel sterkte toe”, aldus bisschop Van den Hende.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.