<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Marine Le Pen ‘boos op de Kerk’

KN Redactie 18 april 2017
image
Marine Le Pen (Foto: AP)

De Franse presidentskandidate Marine Le Pen “is boos op de Kerk omdat zij zich overal mee bemoeit behalve waar zij zich echt zorgen over zou moeten maken”.

Le Pen zegt een “sterk geloof” te hebben “en ik heb het geluk er nooit aan te hebben getwijfeld”.

‘Paus doet aan politiek’

Ze heeft forse kritiek op paus Franciscus, met name op het terrein van immigratie. Volgens haar is liefdadigheid iets voor individuele personen en moeten staten de nationale belangen beschermen.
Waar de paus landen oproept om zonder beperkingen immigranten op te nemen vindt Le Pen dat dit “politiek is en zelfs inmenging”.
Mocht de leidster van Front National president worden, dan zal zij de paus “met groot genoegen” uitnodigen om Frankrijk te bezoeken. “En ik zal hem precies vertellen wat ik u zojuist heb gezegd”, aldus de Française.

Grote kans

Volgens opiniepeilingen maakt Le Pen grote kans de tweede ronde van de presidentsverkiezingen te halen. De eerste ronde vind komende week plaats. Naar verwachting zal geen van de kandidaten voldoende stemmen halen om in één keer verkozen te worden.
Op 7 mei moeten de Franse kiezers hun keuze maken tussen de twee die in de eerste ronde de meeste stemmen hebben behaald.

Grenzen overschreden

Le Pen staat voor een strikte scheiding van Kerk en staat. “Ik bemoei mij niet met wat de paus moet zeggen tot zijn volgelingen. Ik denk niet dat religieuzen de Fransen moeten vertellen hoe zij moeten stemmen.”
In haar ogen hebben de Franse bisschoppen, die hun afkeur hebben laten blijken tegenover het Front National, daarmee hun grenzen overschreden. (KN/CWN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.