fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Meer dan 7500 deelnemers in Berlijn voor Mars voor het Leven

KN Redactie 18 september 2016
image
De 'Mars voor het Leven' voor de Rijksdag (foto: Twitter - Torsten Keppler)

Aan de Marsch für das Leben, de Duitse editie van de prolife-manifestatie die gisteren in Berlijn gehouden is, hebben volgens politieschattingen ruim 7500 mensen deelgenomen.

Na de demonstratie voor de Rijksdag werd een stille tocht door de Berlijnse binnenstad gemaakt. Daarbij dragen de deelnemers witte lelies als symbool voor de 400 ongeboren kinderen die elke weekdag door abortus om het leven gebracht worden. Uit heel Duitsland waren de deelnemers naar Berlijn gekomen voor een demonstratie die boven partijen en religies uitstijgt, dit jaar onder het motto Kein Kind ist unzumutbar, ‘Geen kind is te veel’.

Rijksdag

Martin Lohmann, voorzitter van de organiserende prolife-organisatie Bundesverband Lebensrecht (BVL): “Onze beweging voor het leven groeit door – en dat is goed zo! Het doet me bijzonder goed dat wij dit jaar weer met zoveel jonge mensen en gezinnen zijn.” De dag werd voor de Rijksdag afgesloten met een oecumenische viering die geleid werd door mgr. Rudolf Voderholzer, bisschop van Regensburg. Nog vier andere bisschoppen waren aanwezig, onder wie mgr. Heiner Koch, de aartsbisschop van Berlijn. (KN/Kathstern.net)