<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Minister wil ‘misleiding’ over abortus strafbaar stellen

KN Redactie 28 september 2016
image
Foto: Anna Levinzon ccby

Websitebeheerders die “misleidende informatie” over abortus verspreiden strafbaar stellen, meldt het dagblad La Croix.

Moeilijk onderscheid

Volgens juristen zal het moeilijk zijn onderscheid te maken tussen het pogen van abortus te weerhouden en de vrijheid van meningsuiting. In Frankrijk is het proberen abortus te verhinderen sinds 1993 strafbaar.

Overheid definieert waarheid

Ook de vereniging van websitebeheerders reageert skeptisch. Volgens woordvoerder Adrienne Charmet heeft iedereen het recht zich tegen abortus uit te spreken. Daarom moet exact worden gedefinieerd was een valse voorstelling van zaken inhoudt. “Het is telkens delicaat vermeende leugens en beweringen strafbaar te stellen als de staat de waarheden definieert”, aldus Charmet.

Oordeel Europees Hof

In een eerdere uitspraak heeft het Europees Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg bepaald, dat beheerders van websites tegen abortus alleen dan bestraft kunnen worden als zij tot geweld oproepen of beledigen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.