<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Misbruik

Misbruikslachtoffers starten fietsbedevaart van München naar Rome

KNA 8 mei 2023
image
Foto: Kaffeebart - Unsplash

Een groep mensen die het slachtoffer zijn geworden van misbruik binnen de Kerk is dit weekend gestart met een fietstocht van München naar Rome. Daar zullen ze volgende week paus Franciscus ontmoeten.

Aan de fietspelgrimage doen 15 personen mee, onder wie ook vrienden en familieleden van slachtoffers. Onder het motto ‘Wij gaan op weg! Kerk, ga je met ons mee?’ willen de pelgrims aandacht vragen voor het thema en veranderingen in de behandeling van slachtoffers en de aanpak van misbruik op gang brengen.

Kunstwerk

Een audiëntie bij paus Franciscus is gepland voor 17 mei. De groep is van plan hem een schriftelijke boodschap en een kunstwerk met de titel ‘Hart’ van kunstenaar Michael Pendry aan te bieden.

Op hun tocht naar Rome zullen de fietspelgrims ook prominente kerkelijke vertegenwoordigers ontmoeten, onder wie bisschop Ivo Muser van Bolzano en kardinaal Reinhard Marx van München.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.