fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nieuwe exhortatie paus Franciscus verschijnt maandag

KN Redactie 5 april 2018
image
(CNS Photo - Paul Haring)

De nieuwe apostolische exhortatie van paus Franciscus, Gaudete et Exsultate (‘Verheugt u en juicht’), verschijnt maandag. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt. Het document gaat over “de roeping tot heiligheid in de moderne wereld”.

Het wordt tijdens een persconferentie in het Vaticaan gepresenteerd aartsbisschop Angelo De Donatis, de pauselijk vicaris voor het bisdom Rome. Ook zullen Gianni Valente, journalist van de Vaticaanse missiepersdienst Fides, en Paola Bignardi aanwezig zijn. Bignardi is opvoedster en voormalig voorzitster van de Italiaanse Katholieke Actie.

De titel van de exhortatie komt uit het Matteüsevangelie (5,12), uit het slot van de Zaligsprekingen: “Verheugt u en juicht, want groot is uw loon in de hemel.”

Derde exhortatie paus Franciscus

Het wordt de derde exhortatie van paus Franciscus. De twee eerdere verschenen naar aanleiding van bisschoppensynodes. Evangelii Gaudium uit 2013 volgde op de synode van 2012. Het document gaat over de verkondiging van het Evangelie in de modern wereld. Amoris Laetitia uit 2016 volgde op de synodes over huwelijk en gezin van 2014 en 2015. (CNS)