<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Franciscus feliciteert Spezia met overwinning tegen Roma

Hannah Brockhaus - CNA 21 januari 2021
image
Paus Franciscus met vertegenwoordigers van het Spezia-voetbalteam op 20 januari 2021. Foto: CNA - Vatican Media

“Gefeliciteerd en ga door!” zei de paus allerhartelijks toen hij afgelopen woensdag de voetballers van de Noord-Italiaanse voetbalclub Spezia ontving. De club had de dag ervoor A.S. Roma uitgeschakeld in de jaarlijkse bekercompetitie van het land.

De 13e geplaatste Spezia’s wonnen met een 4-2 overwinning op de als vierde geplaatste A.S. Roma in the Coppa Italia. Hierdoor mag Spezia Calcio volgende week in de kwartfinale tegen Napoli spelen.

Spezia Calcio is een voetbalclub uit de stad La Spezia. De club trad in 2020 voor het eerst in zijn geschiedenis tot de Italiaanse topcompetitie Serie A toe.

‘In Argentinië dansen we de tango’

“Allereerst gefeliciteerd, want gisteren waren jullie goed. Gefeliciteerd!” zei de paus tijdens een audiëntie in het Apostolisch Paleis van het Vaticaan op 20 januari.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Paus Franciscus vervolgde: “In Argentinië dansen we de tango”, erop wijzend dat de muziek gebaseerd is op een 2/4-maat. Hij voegde eraan toe: “Vandaag ben je 4 tegen 2, en dat is goed. Gefeliciteerd en ga door!”

‘Sport is een wonder’

“En bedankt voor dit bezoek”, zei hij, “want ik zie graag de inspanningen van jonge mannen en vrouwen in de sport. Sport is een wonder en brengt al het beste naar boven dat we van binnen hebben. Ga hiermee door, want het maakt je edelmoediger. Bedankt voor jullie getuigenis.”

San Lorenzo

Paus Franciscus is een groot voetbalfan. Zijn favoriete team is San Lorenzo de Almagro in zijn geboorteland Argentinië.

In een interview in 2015 zei de paus dat hij naar veel van de wedstrijden van San Lorenzo was geweest. In 2008 vierde hij als aartsbisschop van Buenos Aires een Mis voor de spelers van San Lorenzo ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de club.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Liever basketbal

In een gesprek met de Argentijnse online sportnieuwssite TyC Sports onthulde de paus dat hij als kind voetbal speelde, maar hij een ‘patadura’ was – iemand die niet goed is in het trappen van de bal en liever basketbal speelde.

In 2016 sprak paus Franciscus tijdens de openingsceremonie van een Vaticaanse conferentie over sport. Hij zei: “Sport is een menselijke activiteit van grote waarde, die het leven van mensen kan verrijken.” Hij gaf aan dat de katholieke Kerk in de sportwereld werkt “om de vreugde van het evangelie, de alomvattende en onvoorwaardelijke liefde van God voor alle mensen te brengen.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.