<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

‘Bedankt voor je gebed’: paus schrijft jonge Compostela-pelgrim

Junno Arocho Esteves - CNS 27 juli 2020
image
Pelgrims onderweg op de 'Camino', de populaire pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Screenshot: CNS Photo - Courtesy CaminoDocumentary.org

De vijftienjarige Alvaro Calvante uit Spanje liep meer dan honderd kilometer van de pelgrimsweg naar Santiago de Compostela. Hij schreef de paus over de voetreis, en kreeg op 21 juli een persoonlijke dankbrief van Franciscus.

De vader van Alvaro, die met zijn zoon meeliep, bracht de paus op de hoogte van de voetreis omdat zijn zoon een verstandelijke beperking heeft.

‘Hoop midden in de pandemie’

“Bedankt, Alvaro”, schreef de paus, “dat je geïnspireerd werd om te lopen en om vele anderen uit te nodigen om met je mee te lopen. Midden in de pandemie die we meemaken, kreeg je met jouw eenvoud, vreugde en nederigheid de hoop gaande van veel mensen die je onderweg of via sociale netwerken ontmoette.”

‘De Heer loopt altijd met ons mee’

De paus vervolgde: “Je bent op een pelgrimage gegaan en hebt vele anderen tot pelgrimage aangespoord. Je hebt ze bemoedigd om niet bang te zijn en hun vreugde te laten heropleven, omdat we nooit alleen onderweg zijn. De Heer loopt altijd met ons mee. Dank voor je getuigenis en gebeden.”

Duizenden volgers

Alvaro liep meer dan honderd kilometer van de beroemde Camino de Santiago de Compostela. Zijn Twitteraccount @CaminodeAlvaro, dat hij voor de gelegenheid opende, trok binnen de kortste keren duizenden volgers. Veel mensen stuurden hem gebedsintenties.

‘Vreugdevolle geloofservaring’

De tiener woont in Malaga in een groot gezin; hij is de zevende van in totaal tien broers. Het bisdom Malaga schrijft: “Zijn verstandelijke beperking belemmert hem niet om zeer actief deel te nemen aan het parochieleven. Zijn vreugdevolle geloofservaring is een getuigenis voor iedereen die hem kent.”

Het bisdom publiceerde de brief van de paus op 21 juli op zijn website.

‘Moge God de paus zegenen’

De vader van Alvaro plaatste een foto van de brief op Twitter en schreef erbij: “Vandaag zijn we op pelgrimage naar de geboorteplaats van Sint-Dominicus de Guzman. We hebben de brief gelezen en gebeden voor Zijne Heiligheid, zoals Alvaro dat elk uur op elke dag doet. Moge God hem zegenen.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.