fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Porsche biedt excuses aan voor verwijderen Christusbeeld uit reclamevideo

KNA 10 augustus 2023
image
Het iconische Cristo Rei-beeld in de Portugese hoofdstad Lissabon torent boven de mist uit. Foto: Motoki Tonn - Unsplash

De Duitse autofabrikant Porsche heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden voor het verwijderen van het beroemde Christusbeeld aan de rand van Lissabon uit een promotievideo.

Een Portugese twitteraar publiceerde screenshots van de video en vroeg zich af waar het beeld gebleven was, zo meldde het online magazine Corrigenda. Prompt haalde Porsche de video offline, om later een herziene versie te publiceren waarop het beeld wel te zien is.

Belangrijk bedevaartsoord

Het Cristo Rei-beeld, dat boven de rivier de Taag uittorent, was in de eerste video digitaal verwijderd, zodat alleen het voetstuk zichtbaar was.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

De sokkel en het iconische Christusbeeld, met zijn armen wijd gespreid, hebben een totale hoogte van meer dan 100 meter. Het werd ingehuldigd in 1959 en is een van de belangrijkste katholieke bedevaartsoorden op het Iberisch schiereiland.

‘Het spijt ons oprecht’

“In een vroege versie van een film die we hebben gemaakt, is het Cristo Rei-beeld niet te zien”, kondigde Porsche aan in Stuttgart. “Het spijt ons oprecht en we begrijpen volledig dat dit mensen pijn heeft gedaan. Deze film is verwijderd.”