fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Patriarch Kyrill prijst Russische inzet in Syrië

KN Redactie 10 april 2018
image
Patriarch Kyrill (Foto: Wiki Commons)

De inzet van het Russische leger heeft ervoor gezorgd dat Syrië niet ten onder is gegaan en dat de christenen er kunnen blijven wonen.

“Dat Rusland besloten heeft het internationale terrorisme te bestrijden en de terreur ver van de Russische grenzen af te weren is zeer moedig”, aldus Kyrill.

Grootste gevaar

“Zonder dit besluit zou Syrië ten onder zijn gegaan en hadden de christenen hun historische vaderland moeten verlaten. Maar het grootste gevaar was dat de vijand dicht tot op onze grenzen zou zijn gekomen en ons volk direct zou bedreigen. Wat u doet, is van grote historische betekenis.”

‘Historische missie’

Volgens de patriarch van Moskou gaat het om een “historische missie” die mensen redt van het dodelijk gevaar van het terrorisme “en natuurlijk beschermt u het land om een vreedzaam bestaan mogelijk te maken”.
“De betekenis van uw heldendaden zijn niet alleen van politieke en humanitaire aard, maar ook een geestelijke, in het bijzonder voor onze jonge mensen.”

Kyrill richtte zich in een videoboodschap rechtsreeks tot de militairen die op de basis Hmeimim bij Latakia gelegerd zijn. (KN/Kath.net)