<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus: bid voor tsunami-slachtoffers Indonesië

KN Redactie 23 december 2018
image
CNS photo/Beawiharta, Reuters

Paus Franciscus heeft iedereen opgeroepen om deze kerst te bidden voor de slachtoffers van de tsunami die zaterdagavond de stranden in de Straat van Soenda in Indonesië bereikte.

“Mijn gedachten gaan nu uit naar de Indonesische bevolking die is getroffen door gewelddadige natuurramp. De tsunami heeft ernstige verliezen veroorzaakt in mensenlevens, ontelbare mensen zijn vermist of dakloos geraakt en er is veel materiële schade”, zei paus Franciscus na het Angelus-gebed op 23 december.

Vulkaanuitbarsting

De tsunami heeft volgens Sutopo Purwo Nugroho van het Indonesisch bureau voor rampenbeheersing aan minstens 222 het leven gekost en meer dan 840 mensen zijn gewond geraakt. Onderzoekers vermoeden dat de verwoestende tsunami is veroorzaakt door een vulkaanuitbarsting tussen twee Indonesische eilanden in de Straat van Soenda.

Ware familie

Paus Franciscus sprak de wens uit om “spiritueel nabij” te zijn bij de ontheemden en “bij alle mensen die God om hulp smeken in hun lijden”. Ook dacht hij na over het belang van families om samen te zijn met Kerstmis, maar hij begreep dat “veel mensen deze mogelijkheid om verschillenden redenen niet hebben.
Mensen die met kerstmis op een of andere manier van familie gescheiden zijn, nodigde paus Franciscus uit om een ​​”ware familie” in de Katholieke Kerk te vinden.

Deuren staan open

“Onze hemelse Vader vergeet u niet en laat u niet in de steek. Als je een christen bent, hoop ik dat je in de kerk een echt gezin vindt, waar je de warmte van broederliefde kunt ervaren”, aldus de paus. Paus Franciscus benadrukte dat de deuren van de katholieke gemeenschap deze kerst open staan ​​voor christenen en niet-christenen. “Jezus wordt voor iedereen geboren en geeft iedereen de liefde van God”, zei hij.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.