<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus weigert ontslag bisschop van Gent

KN Redactie 13 oktober 2016
image
Mgr. Luc van Looy. (Foto: Ipid)

Paus Franciscus weigert de bisschop van het bisdom Gent, mgr. Luc Van Looy s.d.b., te ontslaan.

Dat meldt het bisdom Gent op zijn website.

Mgr. Van Looy had op 28 september, de dag waarop hij 75 jaar werd, zijn ontslag aangeboden aan de paus, zoals voor bisschoppen gebruikelijk is volgens kerkelijk recht.

Paus Franciscus wil dat mgr. Van Looy aanblijft als bisschop van het bisdom Gent. Op 10 oktober verlengde de paus het mandaat voor mgr. Van Looy als bisschop van het bisdom Gent met twee jaar.

Mgr. Van Looy

Mgr. Van Looy is sinds 1961 lid van de religieuze congregatie Salesianen van Don Bosco. In 1970 ontving hij zijn priesterwijding en op 19 december 2003 werd hij door paus Johannes Paulus II tot bisschop van Gent benoemd.

In de Gentse Sint-Baafskathedraal werd hij op 1 februari 2004 tot bisschop gewijd. Zijn bisschopsleuze luidt: ‘In Nomine Patris’ (‘In de Naam van de Vader’). (KN/Kerknet)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.