<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Paus kookt van woede over kritiek’

KN Redactie 18 november 2016
image
(foto: AP)

Paus Franciscus “kookt van woede” over de formele kritiek op Amoris Laetitia door vier kardinalen.

Dat meldt vaticanist Edward Pentin. De correspondent van National Catholic Register vertelde in het programma The World Over Live van EWTN dat “bronnen binnen Santa Marta” melden “dat de paus in het geheel niet tevreden is” en “kookt van woede”. Dit is vandaag nog herbevestigd.

Onbeantwoord

De woede van de paus gaat naar verluidt over een dubia, of formeel verzoek van vier kardinalen om te verhelderen of zijn omstreden exhortatie Amoris Laetitia op gespannen voet staat met de katholieke morele leer. Paus Franciscus liet dit twee maanden onbeantwoord, daarom maakten de kardinalen hun zorg publiek.

Legalisme

In een nieuw interview met Avvenire, hekelt paus Franciscus het “legalisme” van de critici van Amoris Laetitia. “Sommigen gaan door, zoals met bepaalde reacties op Amoris Laetitia, alleen maar zwart of wit te zien, terwijl je het eerder zou moeten bekijken in de stroom van het leven”, zei de paus.

Gemene geest

Hij ontkende echter dat dit hem dwars zit. De kritiek “doet me niet minder slapen” vertelde hij Avvenire. “Soms is kritiek…niet eerlijk, wordt die gedreven door een gemene geest om tot verdeeldheid aan te zetten.” (KN/LifeSiteNews)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.