fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus moedigt aan rozenkrans te bidden in de meimaand

KN Redactie 28 april 2020
image
Paus Franciscus bidt tot Maria op deze archieffoto uit 2016. Foto: CNS Photo - Paul Haring

In een boodschap voor de Mariamaand mei die op 25 april werd gepubliceerd, schrijft paus Franciscus dat “de beperkingen van de pandemie ons ‘gedwongen’ hebben om de huiselijke dimensie” van het bidden van de rozenkrans tot uitdrukking te brengen.

Schoonheid van de rozenkrans

In de meimaand, “waarin Gods volk op bijzonder intense wijze zijn liefde en devotie voor de Maagd Maria uitdrukt”, nodigt de paus iedereen daarom uit om “opnieuw de schoonheid te ontdekken van het thuis bidden van de rozenkrans”.

Franciscus schrijft dat mensen dat naar keuze samen of alleen kunnen doen. “Maar in alle geheimen is dit het geheim om het te doen: de eenvoud.” Online zijn er genoeg goede voorbeelden van het rozenkransgebed te vinden die het gemakkelijk maken mee te bidden, voegt hij toe.

Twee nieuwe gebeden

Daarnaast biedt de paus zelf twee gebeden aan “die jullie kunnen bidden aan het eind van de rozenkrans en die ik ook zelf zal bidden in de meimaand, in geestelijke verbondenheid met jullie”. De gebeden zijn speciaal gericht op de coronacrisis.

“Als we samen Christus’ aangezicht overwegen met het hart van Maria, onze moeder, zal ons dat als geestelijke familie nog meer verbinden en ons helpen om deze beproeving te overwinnen”, schrijft Franciscus ook.

Hij voegt toe te bidden voor alle gelovigen, “vooral voor degenen die het meest te lijden hebben”. Ook vraagt hij zoals altijd voor hem te bidden.

De Nederlandse vertaling van de twee gebeden tot Maria is te vinden op de website van mgr. Hendriks.