<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

´Paus snapt schadelijkheid van samenwonen niet´

KN Redactie 19 november 2016
image
Dr. Rick Fitzgibbons (Beeld: YouTube)

In tegenstelling tot paus Johannes Paulus II zijn aan paus Franciscus de desastreuze effecten van het toenemende ´samenwonen´ ten koste van het stabiele huwelijksleven ontgaan.

Dat blijkt uit hoofdstuk 8 van Amoris Laetitia, dat in de nos. 293 en 294 “compleet voorbijgaat aan de uitgebreide sociologische en psychologische wetenschap over de talrijke risico’s van onstabiele samenwoonrelaties voor kinderen en volwassenen. Het laat ook na hen te waarschuwen over de schade aan het huwelijk die erdoor wordt veroorzaakt.”

Nieuwe catechese

Dat stelt de psychiater Rick Fitzgibbons in een opiniebijdrage op LifeSiteNews. Volgens hem kan de “ernstige schade die veroorzaakt wordt door de samenwonen-epidemie en de vlucht voor het huwelijk alleen worden gestopt door een nieuwe systematische catechese voor onze tijd over de waarheid en schoonheid van Gods plan voor het huwelijksleven en de seksualiteit”. Het werk van de H. Johannes Paulus II met diens ‘theologie van het lichaam’ kan daarvoor een fundament zijn.(KN/LifeSiteNews)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.