<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus vereeuwigd op Keulse Dom

KN Redactie 29 oktober 2018
image
De Dom van Keulen. (Foto: koelner-dom.de)

Sinds kort is paus Franciscus op de Dom van Keulen in steen vereeuwigd. Een nieuw beeldje boven de hoofdingang van de kathedraal lijkt sprekend op de paus, meldt de Duitse nieuwssite ZVW.

De vriendelijk lachende paus is onlangs aan het portaal toegevoegd omdat een andere figuur aan vervanging toe was. “Een steenhouwer heeft paus Franciscus op deze manier in de Dom ondergebracht”, zegt Klaus Hardering, archivaris van de Dom. “Hij is klein, maar gemakkelijk te vinden.” Het gloednieuwe beeldje is namelijk in tegenstelling tot de meeste andere versieringen van het portaal sneeuwwit.

De paus is niet de eerste bekende persoon die op de buitengevels of het dak van de Keulse kathedraal vereeuwigd is. Zo zijn voetballers van FC Köln en de carnavalsstoet van de stad op de Dom te zien. Ook Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov, Amerikaanse president John F. Kennedy, Franse president Charles de Gaulle en de Britse premier Harold Macmillan zijn op de kathedraal in steen verbeeld.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.