<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus vraagt gebed voor WJD-reis

KN Redactie 25 juli 2016
image
Enkele van de WJD-jongeren die vorige week donderdag al in Krakau een concert bijwoonden. (Foto: AP)

[FOTO’S] Paus Franciscus heeft de gelovigen gevraagd zijn reis naar Polen, waar hij de Wereldjongerendagen in Krakau aandoet, te begeleiden met hun gebed.

Bij het zondagse angelusgebed op het Sint-Pietersplein zei Franciscus dat jongeren van over de hele wereld dezer dagen in Krakau aankomen voor de 31e Wereldjongerendagen.

‘Wij zijn allen verenigd in gebed’

“Ik vertrek woensdag om me bij deze jonge mannen en vrouwen te voegen en met hen en voor hen het Jubeljaar van Barmhartigheid te vieren, met de voorspraak van Johannes Paulus II”, aldus de paus. “Ik vraag jullie mij te begeleiden met gebed.”

Hij groette ook de “vele jongeren” die, “niet in staat om persoonlijk aanwezig te zijn, het evenement volgen via de media: wij zijn allen verenigd in gebed!”

‘Geliefde Poolse natie’

In een videoboodschap voor de WJD zei de paus eerder al uit te zien naar de ontmoeting met “jonge mensen vanuit de hele wereld” en de kans “om de geliefde Poolse natie te ontmoeten”.

‘Gezegende gedachtenis Sint-Johannes Paulus II’

Zijn bezoek, zei Franciscus “zal geïnspireerd zijn door barmhartigheid tijdens dit Jubeljaar en door de dankbare en gezegende gedachtenis van Sint-Johannes Paulus II, die de Wereldjongerendagen stichtte en de gids van het Poolse volk was in zijn recente historische reis richting vrijheid”.

Polen, zei hij, “is een natie die doorheen haar geschiedenis zovele beproevingen heeft ervaren, maar die “heeft volgehouden door de kracht van het geloof, hooggehouden door de moederlijke handen van de Maagd Maria”.

‘Morele en spirituele gezondheid’

Ook, zo sprak Franciscus, zal hij Amoris Laetitia “symbolisch” naar de gezinnen brengen. “De morele en spirituele gezondheid van een natie wordt gezien in haar gezinnen. Daarom toonde Sint-Johannes Paulus II zo een grote zorg voor verloofde stellen, jonge getrouwde stellen en gezinnen. Ga door langs deze weg!”

“Beste broeders en zusters, ik zend jullie deze boodschap als een teken van mijn affectie. Laten we dicht bij elkaar blijven in gebed. Ik kijk er naar uit jullie in Polen te zien!”

Volg de Wereldjongerendagen op deze website ook via de WJD-blogs van deelneemsters Laetitia Verbeiren en Janneke Al.

Jongeren uit onder meer Portugal, Argentinië en Polen waren afgelopen week al in Krakau, waar zij donderdag een concert bijwoonden. Hieronder een beeldreportage (foto’s: AP).

[widgetkit id=”20″]

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.