<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus wil hoe dan ook naar Egypte

KN Redactie 13 april 2017
image
Foto: AP

Ondanks de herhaaldelijke aanslagen op christenen in Egypte wil paus Franciscus hoe dan ook naar Egypte eind deze maand.

De paus zal op 28 en 29 april een bezoek brengen aan de Egyptische hoofdstad Caïro voor een ontmoeting met regeringsfunctionarissen en met religieuze leiders.

Missie van de paus

“De Egyptenaren zien uit naar het bezoek van paus Franciscus al is de atmosfeer nu gespannen”, aldus de woordvoerder van de Egyptische katholieke bisschoppen, pater Rafik Greiche. “De paus’ missie is om zijn broeders in tijden van nood terzijde te staan. Nu kan hij echt vrede en hoop komen brengen aan het hele Egyptische volk en aan de christenen van het Oosten in het bijzonder.”

Toch naar de kerk

Hoewel de mensen zich ongemakkelijk voelen om naar de kerk te gaan met alle veiligheidsmaatregelen, willen zij niet bang zijn. Kort na de aanslagen deed de geestelijke een Mis met zo’n 2000 gelovigen. “De mensen wisten van de aanslag in Tanta, maar zij willen niet bang zijn. Ook ’s avonds kwamen zij voor de plechtigheden van de Goede Week.”

Bloedigste aanslag in jaren

Afgelopen Palmzondag waren er kort na elkaar twee bomaanslagen op overvolle kerken. Daarbij vielen minstens 44 doden en meer dan honderd gewonden. Het was de bloedigste aanslag op christenen in decennia. Bij de laatste grote aanslag op een kerk in Caïro afgelopen december vielen 30 doden. (KN/Crux)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.