<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Politie maakt einde aan gijzeling in Franse kerk’; drie doden

KN Redactie 26 juli 2016
image
Beeld van de straat in Saint-Etienne-du-Rouvray (Screenshot: twitter.com/fredveille)

Volgens Le Parisien heeft de Franse politie een einde gemaakt aan een gijzeling die zich afspeelde in een kerk in een buitenwijk van Saint-Etienne-du-Rouvray, nabij Rouen in Normandië.

Daarbij zouden volgens het blad de twee gijzelnemers zijn omgekomen, evenals een van de gegijzelden, de priester die in de kerk de Mis opdroeg. Hem zou de keel zijn afgesneden.

Priester, zusters en misdienaars

De twee zouden tijdens de ochtendmis de kerk binnen zijn gekomen en zouden bewapend zijn geweest met messen. Ze gijzelden de parochiepriester, twee zusters en twee misdienaars. Een derde zuster wist te ontkomen en sloeg alarm.

Onder meer een interventieteam van de politie was ter plaatse. Er zouden schoten zijn gehoord. (Le Parisien/Aleteia)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.