<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Psalmenboek van Sint Thomas Becket teruggevonden

KN Redactie 11 november 2016
image
Sint Thomas Becket wordt aangevallen door vier ridders (beeld: Wikipedia)

Het persoonlijke psalmenboek van Sint Thomas Becket (1118-1170) is gevonden in een bibliotheek van de universiteit van Cambridge.

Dat zegt Christopher de Hamel van de faculteit geschiedenis aldaar.

Vier ridders

“Volgens een document uit 1321 is Beckets eigen psalmenboek bewaard gebleven na zijn dood door toedoen van vier ridders in de kathedraal (van Canterbury) in 1170”, zo meldt het magazine Fine Books & Collections. De vier ridders handelen in opdracht van de Engelse koning Hendrik II, met wie Becket een conflict had over de bevoegdheden van Kerk en staat.

Fameuze marteldood

“Na het lezen van die vermelding, realiseerde dr. de Hamel zich dat hij in de schappen van Cambridge’s Parker Library een psalmenboek gezien had dat exact overeenkomt met de beschrijving”. De bibliotheek bevindt zich meer dan 150 kilometer van de kathedraal van Canterbury, waar de aartsbisschop zijn fameuze marteldood stierf. (KN/Catholic Culture)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.