fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Rechter: Vincent Lambert moet zorg blijven ontvangen

KN Redactie 21 mei 2019
image
Vincent Lamberts moeder Viviane, die wil dat haar zoon voeding en vocht blijft ontvangen. CNS Photo - Vincent Kessler, Reuters

Het Parijse Hof van Beroep heeft maandagavond bepaald dat Vincent Lambert vooralsnog toch voeding en vocht moet blijven ontvangen. Enkele uren daarvoor hadden artsen de toediening daarvan juist gestaakt, meldt La Croix.

Dat zou tot de dood hebben geleid van Lambert, die zich sinds een ongeluk in 2008 in vegetatieve toestand bevindt.

Wachten op uitspraak VN-comité

In een poging de stopzetting te voorkomen, vroegen zijn ouders eind april het VN-comité voor de rechten van gehandicapten om de zaak te bekijken. Het Parijse Hof heeft nu bepaald dat de voeding moet worden hervat tot het comité zich over de kwestie heeft uitgesproken.

De zaak kreeg in Frankrijk in de loop van der jaren veel aandacht. Lamberts vrouw en zijn artsen lieten al eerder weten te willen stoppen met het toedienen van voeding. Zijn ouders wilden juist dat hun zoon voeding blijft ontvangen.

Juridische strijd tussen artsen en ouders Vincent Lambert

Een aantal malen hebben de artsen ook daadwerkelijk de voeding gestopt. Dat leidde tot een juridische strijd tussen Lamberts ouders en hen tot aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dat stelde de artsen in het gelijk.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.