<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Reusel: Bisdom dringt aan op dialoog, ontslag pastoor “niet aan de orde”

KN Redactie 9 mei 2017
image
Actievoerders verzamelen zich voor de stille tocht in Reusel. (Beeld: screenshot Omroep Brabant)

Afgelopen weekend werd in het Brabantse Reusel een stille tocht gehouden waarbij het ontslag van de plaatselijke pastoor Karel van Roosmalen werd geëist. Volgens het bisdom ’s-Hertogenbosch is dat echter “niet aan de orde”, en moeten pastoor en parochianen eerst samen aan de tafel.

“We vragen alle betrokkenen de dialoog aan te gaan, ook als dat heel moeilijk is”, zo zegt bisdomswoordvoerder Joost Goes deze week in Katholiek Nieuwsblad. “Het bisdom onderzoekt de mogelijkheden om daarbij te bemiddelen.” Mgr. Gerard de Korte heeft contact gehad met zowel pastoor Van Roosmalen als de initiatiefnemer van de stille tocht, Frank Rovers. Tot een gezamenlijk gesprek heeft dat echter vooralsnog niet geleid, aldus de woordvoerder tegen KN.

Volgens de actievoerders heeft Van Roosmalen diverse parochianen van de Sint-Clemensparochie en andere dorpelingen ernstig geschoffeerd. Meerdere vrijwilligers en koren hebben inmiddels gebroken met de parochie. Landelijke bekendheid kreeg het conflict vorig jaar, toen Van Roosmalen een Mariabeeld ‘gijzelde’ uit de kapel van een zorgcentrum, tot ontzetting van de bewoners.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.