<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Sagrada Familia nadert hoogtepunt

KN Redactie 26 september 2016
image
(foto: Wikipedia)

De Sagrada Familia van Antonio Gaudí zal in het jaar 2026, honderd jaar na de dood van diens schepper, afgebouwd zijn.

Dat heeft de leidende architect van de spectaculaire kerk in aanbouw, Jordi Faulí, afgelopen week op een persconferentie medegedeeld.

Skyline

Ook liet hij weten dat men komende maand begint met het belangrijkste deel van de centrale torens. Eerst de 140 meter hoge Moeder Godstoren, dan de vier Evangelistentorens en tenslotte de centrale Jezus-toren die met 172,5 meter “de skyline van Barcelona zal veranderen”, aldus een trotse Fauli. Dit deel zou in 2020 afgerond moeten worden. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.