<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Keulse aartsbisschop bedrijft vluchtelingenromantiek op plaats van massa-aanranding’

KN Redactie 2 juni 2016
image
Mgr. Woelki met de vluchtelingenboot als altaar voor de Keulse kathedraal. (foto: AP)

De Keulse publicist David Berger heeft de Keulse aartsbisschop Reiner Maria Woelki om diens “sacrale vluchtelingenromantiek” scherp bekritiseerd.

“Voor Sacramentsdag liet Woelko speciaal een vluchtelingenboot importeren om die als altaar en kansel te gebruiken en daarmee tegelijk de ook voor de Kerk uiterst winstgevende vluchtelingen heilig te verklaren”, schrijft Berger in het weekblad Junge Freiheit.

‘Slachtoffers opnieuw vernederd’

Kardinaal Woelki neemt daarbij op de koop toe dat “de tot religieuze fetisj verheven vluchtelingenboot maar enige meters verwijderd werd geplaatst van de plaats waar met Oudjaar meer dan duizend vrouwen vooral door asielzoekers verkracht, seksueel lastig gevallen, verwond of beroofd werden. Zo worden de slachtoffers voor de tweede keer vernederd”, aldus Berger.

Verbannen

Partijen als de populistische AfD vormen “een gevaar voor dergelijke vluchtelingenromantiek”. Daarom is de AfD ook “gelijktijdig met de import van de vluchtelingenboot van de Katholiekendag verbannen”, meent de publicist. (KN/Kath.net)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.