<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Synode

Kijk het terug: Synode Café

KN Redactie 13 september 2023

Vanuit theatercafé De Leeuw in Arnhem is op woensdagmiddag 13 september het eerste Synode Café uitgezonden. Daan Savert en dominicanes en KN-columniste Nadia Kroon spraken met diverse gasten over alles wat er speelt rondom het synodaal proces in de rooms-katholieke Kerk.

KN-hoofdredacteur Anton de Wit vatte het belangrijkste nieuws samen rondom deze vergadering van bisschoppen, geestelijken en leken. Jezuïet en theoloog Jos Moons diepte het concept van synodaliteit uit en vertelde hoe dat past in een lange kerkelijke traditie. Oud-katholiek diaken en jongerenpastor Thelma Schoon en Fokke Wouda van de Katholieke Vereniging voor Oecumene schoven aan om te vertellen over de grote internationale Taizébijeenkomst op het Sint-Pietersplein op 30 september. Zuster Lieve van de Vijver, trappistin van abdij Koningsoord, sloot af met een bespiegeling over wat synodaliteit betekent in het dagelijks leven van haar en haar medezusters.

Het Synode Café maakt deel uit van het project ‘Luisterend op weg‘, een synodaal initiatief van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR), het bisdom ‘s-Hertogenbosch en het Netwerk Katholieke Vrouwen (KNV). Ook Katholiek Nieuwsblad participeert als (media)partner in het project. Op 25 oktober vindt een tweede editie van het Synode Café plaats.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.