<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nederland: Tenminste 147 nieuwe katholieken met Pasen

KN Redactie 4 april 2018
image
Foto: CNS

Een rondgang langs de zeven Nederlandse bisdommen leert dat er in ons land met Pasen ten minste 147 mensen katholiek werden.

In het bisdom Rotterdam traden 80 volwassenen toe tot de rooms-katholieke Kerk. Volgens woordvoerder Daphne van Roosendaal laat Pasen jaarlijks in het bisdom een piek zien waar het gaat om de toetreding van volwassenen tot de Kerk. “Over het hele jaar gezien gaat het normaliter om ongeveer 120 mensen”, aldus Van Roosendaal, die ook woordvoerder is van het bisdom Breda, waar zes personen katholiek werden.

Niet alle gegevens bekend

Het bisdom Haarlem-Amsterdam laat via woordvoerder Eric Fennis weten dat tijdens de Paasdagen 48 mensen toegetreden zijn tot de katholieke Kerk. In het bisdom Groningen Leeuwarden was het aantal nieuwe katholieken dertien, meldt woordvoerder Lammert de Hoop. In de bisdommen Roermond, Den Bosch en het aartsbisdom Utrecht zijn geen exacte gegevens bekend van het aantal mensen dat rond Pasen toetrad tot de Kerk.

België

In België werden met Pasen “opnieuw meer volwassenen gedoopt in de paasnacht”, zo blijkt uit een nieuwsbericht van kerknet.be. De officiële website van de Belgische katholieke Kerk schrijft dit naar aanleiding van een artikel in het christelijke opinieweekblad Tertio. 239 (jong)volwassenen zouden tijdens de paasnacht gedoopt zijn, tien meer dan vorig jaar. De meesten van hen ontvingen ook het vormsel en gingen voor het eerst ter communie.

Het aantal catechumenen blijft volgens kerknet.be “sinds 2010 stijgen: van 143 in 2010 naar 229 vorig jaar. Bovendien ontvangt tussen Pasen en Pinksteren een honderdtal volwassenen die al gedoopt waren, het vormsel. Dat het aantal bekeerlingen in ons land groeit, is een opsteker voor de katholieke Kerk in ons land”, aldus kerknet.be. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.