<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Twee kerken in Westervoort beklad

KN Redactie 21 januari 2019
image
De bekladde protestantse Werenfriedkerk in Westervoort. Foto: facebook.com/politiewestervoort

Twee kerken in Westervoort zijn beklad met antichristelijke leuzen. Dat meldt de lokale politie op Facebook. Het betreft zowel de protestantse als de katholieke kerk aan de Dorpstraat in het Gelderse dorp.

Naast de bekladding van deuren en muren werden enkele ruitjes vernield. De politie vermoedt dat dit alles in de nacht van zaterdag op zondag is gebeurd en vraagt mogelijke getuigen om contact op te nemen.

Op een van de kerkdeuren zijn de kreten ‘ora pro nobis Lucifer’ (‘bid voor ons Lucifer’, een verwijzing naar de duivel) en ‘Fuck God’. Verder werden enkele omgekeerde pentagrammen op de kerken aangebracht.

Onduidelijk is wie er achter het vandalisme zit. De politie heeft inmiddels buurtonderzoek verricht bij de twee kerken.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.