fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Twee ex-nonnen gaan geregistreerd partnerschap aan

KN Redactie 29 september 2016
image

Twee vrouwen gaan vandaag in Pinerolo nabij Turijn een geregistreerd partnerschap aan.

Tot voor kort waren deze vrouwen franciscanessen, de een Italiaans, de ander Zuid-Amerikaans. De een heeft naar eigen zeggen haar leven “aan missies” besteed, de ander aan hulp aan “armen en drugsgebruikers”.

Geen wroeging

De twee 44-jarige vrouwen, Federica en Isabel, zouden elkaar drie jaar geleden ontmoet hebben tijdens een uitje georganiseerd door de kerk waar zij actief waren. “Wij willen onze liefde voor elkaar bezegelen door een geregistreerd partnerschap aan te gaan,” aldus Federica. Ze hebben er geen wroeging over. “God wil dat mensen gelukkig zijn,” zeggen ze in La Stampa.

Ex-priester

Er komt ook een kerkelijke plechtigheid. De geestelijke die het paar zal zegenen zou een ex-priester zijn, die door de paus uit zijn functie werd gezet omdat hij homoparen de kerkelijke zegen gaf. Italië kent sinds mei van dit jaar het wettelijke geregistreerde partnerschap voor homoparen. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.