fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vernieuwde Radio Maria app ontsluit ruim 4000 audiobestanden

KN Redactie 8 december 2017
image
De vernieuwde Radio Maria Nederland app. (Screenshot: Radio Maria)

Radio Maria Nederland heeft donderdag zijn vernieuwde app voor smartphone en tablet gelanceerd.

Naast het live luisteren naar Radio Maria Nederland via de app kunnen gebruikers in de audiotheek meer dan 4000 audiobestanden terugluisteren. De audiotheek is de opvolger van uitzending gemist met als belangrijkste toevoeging de uitgebreide zoekfunctie.

‘Rijkdom aan uitzendingen’

Volgens Radio Maria Nederland maakt het “de rijkdom aan uitzendingen die Radio Maria te bieden heeft nóg toegankelijker voor iedereen”.

De audiobestanden zijn in de vernieuwde app doorzoekbaar op datum, spreker, programma of door in het zoekvenster een zoekterm in te typen. “Daarnaast creëert de redactie dossiers en series om het geheel nog overzichtelijker te maken”, aldus de katholieke radiozender op zijn website.

De audiotheek kan ook via de website van Radio Maria worden gebruikt.

Direct contact luisteraars

Via de vernieuwde Radio Maria Nederland app blijven luisteraars door nieuwsberichten op de hoogte van wat er gebeurt bij de radio. Ook kunnen gebruikers via de app gemakkelijk een berichtje sturen aan Radio Maria. Onder het kopje contact kunnen gebedsintenties doorgegeven worden, of berichten naar de receptie of naar de live studio worden gestuurd. Dit directe contact met de luisteraar is volgens Radio Maria “onderdeel van het charisma van Radio Maria”.

De app is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Via de website van Radio Maria zijn de downloadlinks te vinden.

In onderstaand instructiefilmpje legt een Radio Maria-medewerker uit hoe de vernieuwde app werkt.