fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldkerk

Opbrengst pauselijke Lamborghini naar Irak

KN Redactie 5 maart 2019
image
Paus Franciscus neemt in 2017 de geschonken sportwagen in ontvangst. Foto: CNS/Osservatore Romano

Paus Franciscus heeft de opbrengst van de verkoop van een geschonken Lamborghini beschikbaar gesteld voor twee projecten in Irak.

Dat meldt de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood (KiN), die dankzij de financiële steun van de paus twee projecten kon heropenen op de vlakte van Nineveh. 

Het betreft een kleuterschool die toegewijd is aan Maria en een multifunctioneel parochiecentrum, dat ook voor huwelijken en door andere geloofsgemeenschappen gebruikt wordt. Beide structuren werden in de afgelopen jaren door terroristen van Islamitische Staat vernield. De twee gebouwen zijn gebouwd in Bashiqa, een stad op circa dertig kilometer van Mosoel. De stad werd zwaar getroffen door de oorlog.

De financiering is mogelijk dankzij de opbrengst van de verkoop van Lamborghini Huracán, die in 2017 aan paus Franciscus werd geschonken door het Italiaanse automerk. Volgens de directie van KiN Italië werd de sportwagen op verzoek van de paus geveild. Dat leverde een bedrag van 200.000 euro op. Met de wederopbouw van de twee structuren worden volgens de hulporganisatie teruggekeerde christenen in de regio gesteund. 

Dankzij financiële steun van Franciscus kon KiN in 2016 ook al de Sint-Jozefkliniek in Erbil herbouwen. Van daaruit wordt tot op vandaag nog steeds gratis medische hulp verstrekt. De projecten versterken het interreligieus samenleven, juist in een regio waar het fundamentalisme het samenleven zo ernstig heeft aangetast, aldus KiN. (Kin/VN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.