<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

WJD in beeld: jongeren maken zich op voor gebedswake; twee Nederlandse jongeren vooraan bij paus

KN Redactie 30 juli 2016
image
(Foto: AP)

Grote aantallen jonge pelgrims installeren zich inmiddels in Krakau op het Campus Misericordia, waar zij zich opmaken voor de avondwake met paus Franciscus. Twee Nederlandse jongeren zitten tijdens de wake vooraan bij de paus.

Naar verwachting honderdduizenden jongeren zullen bij de gebedswake aanwezig zijn, om vervolgens in de openlucht de nacht door te brengen op het veld waar paus Franciscus zondagochtend de heilige Mis zal vieren. Bij die Mis worden nog veel meer deelnemers verwacht, volgens de Nederlandse kerkprovincie 1,5 miljoen.

Lorraine uit Tilburg vooraan bij paus

Een aantal jongeren zit vanavond vooraan op het podium bij de paus. Voor Nederland zijn dat Lorraine Douillet uit het bisdom Den Bosch en Rowy uit het bisdom Rotterdam.

Katholiek Nieuwsblad liep de twintigjarige Lorraine vrijdag tegen het lijf in de pauze van de catechese die werd gegeven door mgr. Van den Hende. Ze kijkt enorm uit naar de avondwake, waarbij ze de paus dus van heel dichtbij kan bewonderen.

‘Spannend maar ook heel tof’

“Of ik de paus ook mag ontmoeten of ee n hand geven? Dat weet ik niet”, zegt de in Tilburg woonachtige studente, “maar ik hoop het natuurlijk wel. Ik vind het spannend, maar ook heel tof.”

Lorraine is tijdens de wake te herkennen aan een speciaal voor haar gemaakte delfts blauwe rok met tulpen erop en een witte mantilla op haar hoofd. “Het was de bedoeling dat ik in klederdracht zou komen, maar dat was moeilijk te vinden.”

Paus Franciscus

Paus Franciscus zelf bad vandaag bij het graf van zuster Faustina, vierde de H. Mis in de gedachteniskerk van St.-Johannes Paulus II en lunchte tussendoor met een aantal jongeren.

Beeld van de pelgrims die zich installeren voor de avondwake met paus Franciscus (foto: AP):

[widgetkit id=”28″]

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.