fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

WJD in beeld: laatste catechese, een ontroerende pelgrim en vreugde in Krakau

KN Redactie 30 juli 2016
image
Pelgrims uit alle windstreken ontspanden in het centrum van Krakau. (Foto: Selina De Maeyer)

[FOTO'S] De laatste catechesedag van de Nederlandse WJD-pelgrims in beeld.

De jongeren kregen catechese van de bisschop van Rotterdam, mgr. Hans van den Hende, die hen voorhield dat zij in Jezus Gods barmhartigheid kunnen ervaren.

Jongste Nederlandse WJD-ganger

Onder de pelgrims was ook de kleine Daniël van Diepen, die zeker de jongste Nederlandse, en mogelijk de jongste WJD-ganger überhaupt is. Katholiek Nieuwsblad sprak over de bijzondere gezinspelgrimage met zijn ouders, Annemarie en David van Diepen.

Paus Franciscus in Auschwitz

Het was ook de dag waarop paus Franciscus een bezoek bracht aan voormalig vernietigingskamp Auschwitz, waar hij veel tijd in stilte doorbracht en elf overlevenden ontmoette. Het leverde indrukwekkende beelden op.

Later op vrijdag werd de traditionele WJD-kruisweg gebeden, waarbij paus Franciscus de jongeren opriep “zaaiers van hoop” te zijn.

Zuster Faustina en avondwake

Vandaag, op zaterdag, bezoekt Franciscus het heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid, waar St.-Faustina Kowalska begraven ligt. Vanavond is de traditionele avondwake in de openlucht met de paus.

Een beeldverslag van de vrijdag van onder anderen de Nederlandse pelgrims en pelgrims in het centrum van Krakau (foto’s: Selina De Maeyer):

[widgetkit id="26"]