<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Zes kardinalen ondertekenden oorspronkelijke dubia’

KN Redactie 20 november 2016
image
Prof. Roberto de Mattei

“Papolatrie, het aanbidden van de paus, is een zonde die hem tot Christus transformeert.”

We zijn de paus verering schuldig, maar als hij evidente fouten maakt en objectief verwarring sticht, hebben we als gelovigen de plicht hem te weerstaan. Dat zegt professor Roberto de Mattei. Hij hield zaterdag een lezing voor Civitas Christiana in Heilig Landstichting.

Verderf

De apostolische exhortatie Amoris Laetitia (AL) is een “schandalig document”, aldus de vooraanstaande katholieke historicus, omdat het de zonde vervaagt en op die manier zielen in het verderf voert.

Publiek

De Mattei, die in Rome woont, wist nog met stelligheid te melden dat de fameuze dubia, het verzoek tot opheldering van leerstellige onduidelijkheden in AL, door zes kardinalen is ondertekend. Slechts vier waren er echter bereid de stap te doen het document publiek te maken, nadat de paus het onbeantwoord liet. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.