<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Zuster Hatune: ‘Europa heeft de wolven binnengelaten´

KN Redactie 19 september 2016
image
Zuster Hatune Dogan (beeld: YouTube)

“Ik geloof niet dat iemand die de Koran leeft, voor ons normaal kan zijn.”

Dat zegt Hatune Dogan, een Syrisch-orthodoxe zuster, die ook wel de moderne moeder Teresa wordt genoemd vanwege haar onvermoeibare inzet voor armen en vluchtelingen. Bij een lezing in Duitsland heeft zij volgens een bericht op Baden Online als haar mening over het Europese vluchtelingenbeleid gegeven dat Europa de wolven heeft binnengelaten. Daarmee doelt zij op de islamitische vluchtelingen. De schapen zijn daarentegen voor haar de onderdrukte en vervolgde christenen, maar ook de jezidi’s.

Tegen andersgelovigen

Zuster Hatune Dogan is sinds 26 jaar in touw in Turkije, Syrië, Irak en in andere landen. “Vrouwen hebben daar geen waarde. Ze zijn er alleen voor de lust van de man, en dat pas goed als ze ongelovigen zijn.” Dogan is in 1970 uit Oost-Turkije naar Duitsland gevlucht. De oorzaak van verdrijving en geweld ziet ze duidelijk in de islam en de Koran: “206 verzen zijn tegen andersgelovigen gericht.” De zuster doet een beroep op de politiek om eindelijk wakker te worden en nauwkeuriger op de vluchtelingen toe te zien. “Ik geloof niet dat iemand die de Koran werkelijk leeft, normaal voor ons kan zijn. De deur moet open blijven voor echte vluchtelingen, maar niet voor hen die onze samenleving willen omturnen. Als we zwijgen, maken we onze hele toekomst kapot.” (KN/Kath.net/Baden Online)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.