fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Om de paus te zien, is (nog) geen ‘coronapas’ nodig

KN Redactie 12 augustus 2021
image
Twee soldaten van de Zwitserse Garde houden de wacht tijdens algemene audiëntie van 11 augustus in de Paulus VI-hal in het Vaticaan. Foto: CNS Photo - Vatican Media

Terwijl in Italië en het Vaticaan vorige week de coronapas in werking trad, hoeven mensen die de wekelijkse woensdagaudiëntie van de paus willen bijwonen voorlopig nog geen vaccinatiebewijs of recente negatieve coronatest te laten zien.

Ook Italiaanse kerkgangers hoeven geen coronapas te tonen. Wel moeten zij zich nog houden aan de afstandsregel en worden zij geacht een mondkapje te dragen.

Vaticaanse musea

Voor het betreden van de Vaticaanse musea en de Vaticaanse tuinen daarentegen, moeten bezoekers wel over een zogenaamde Green Pass beschikken. Die is noodzakelijk voor het betreden van verschillende publieke (binnen)ruimtes, zoals bioscopen, theaters en attractieparken.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Ook mensen die recent hersteld zijn van een Covidinfectie komen in aanmerking voor de groene pas. Daarnaast is de coronapas ook verplicht bij een bezoek aan een bar of restaurant.

Geen coronapas voor kerkgang

Het Vaticaan schikte zich vorige week naar de nieuwe Italiaanse normen, zoals het tijdens de pandemie steeds deed. Het Green Pass-systeem trad vorige week vrijdag in werking in Italië.

De ‘coronapas’ geldt voor iedereen van twaalf jaar en ouder en wordt per 1 september ook verplicht voor Italiaanse binnenlandse vluchten, lange trein- en bus reizen, en ferry’s.

(Bron: ANSA)

https://www.kn.nl/abonnementen/