fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Paus bidt voor nabestaanden van aanslag Istanbul

KN Redactie 16 november 2022
image
Rouwende mensen op de begrafenis van twee slachtoffers van de aanslag. Foto: CNS - Kemal Aslan, Reuters

Paus Franciscus heeft per telegram zijn condoleances overgebracht aan de nabestaanden en vrienden van de slachtoffers van de bomaanslag in Istanbul. De aanslag vond op zondag plaats in een drukke winkelstraat van de Turkse stad.

In een telegram aan de pauselijk nuntius in Turkije toont de paus zich diep bedroefd om de slachtoffers. Franciscus verzekert de gewonden en de nabestaanden die om hun geliefden rouwen van zijn “geestelijke nabijheid”, aldus het bericht, dat op dinsdag is verstuurd.

Koerdische PKK

De paus hoopt dat de aanslag “de inspanningen van het Turkse volk om een maatschappij te bouwen die gebaseerd is op broederschap, rechtvaardigheid en vrede” niet zal doen afnemen.

De explosie vond op zondagmiddag plaats. Daarbij vielen zes doden en ruim tachtig gewonden. Tussen de slachtoffers zijn twee meisjes van negen en vijftien jaar oud. Volgens de Turkse politie is de PKK verantwoordelijk. De Koerdische Arbeiderspartij ontkent dit echter met klem. De aanslag is nog door niemand opgeëist.

Syrische vrouw

De Turkse autoriteiten hebben een verdachte opgepakt, zonder daarbij informatie te geven over de reden en of de verdachte een man of een vrouw is. Later werd bekend dat het om een Syrische vrouw gaat, die volgens Turkije banden zou hebben met Koerdische militanten. Ze zou inmiddels bekend hebben de aanslag te hebben gepleegd.

Volgens de Turkse Minister van Justitie zou de verdachte een tas hebben achtergelaten op een bankje. Naast de hoofdverdachte zijn vijftig andere personen opgepakt.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.